Sa se dea Champions League ex aequo la Bayern si Borussia!

Lewandowski Bayern

Deutschland uber alles la fotbal! De cand ma uit la fotbal din anii 80 nu am fost mai incantat ca acum de doua semifinale de cupa europeana. Bayern si Borussia joaca atat de frumos si ofensiv incat nici nu stiu cu cine sa tin in finala. Mai bine s-ar da Champions League ex aequo! Este pentru prima oara cand imi doresc asta.

Iar rezultatele lor fabuloase din meciurile tur ale semifinalelor Champions League demonstreaza ca poti face fotbal spectaculos, de poveste, si fara sa investesti sute de milioane de euro.  Bayern Munchen – FC Barcelona 4-0 si Borussia Dortmund-Real Madrid 4-1 suna de-a dreptul incredibil. Nu si pentru cei care au vazut meciurile. Probabil ca nu voi uita vreodata cele doua meciuri, iar de fiecare data cand voi fi pus sa dau doua exemple de mecuri de neuitat le voi mentiona cu toata placerea.

Succesele lui Bayern si Borussia sunt inca o dovada a faptului ca in fotbalul german exista o cultura speciala, ce include pasiunea pentru un joc ofensiv si spectaculos inainte de pasiunea pentru bani, dar si – foarte important- respectul total pentru suporteri. Imi spunea un bun prieten care a fost nu demult la Munchen ca dupa antrenamente, jucatorii lui Bayern stau si doua ore ca sa dea autografe si sa faca poze cu suporterii. La fel se intampla si la Dortmund.

Nu cred ca gresesc daca spun ca la ora actuala fotbalul practicat de Bayern si Borussia este unul total.

Interesant e si faptul ca eroii din cele doua semifinale – Thomas Muller si Lewandowski sunt mai degraba niste antistaruri, fara fite si fara stiri de cancan. Ca si antrenorii lor, Jupp Heynckes si Jurgen Klopp. In afara de asta, la ambele echipe s-a vazut un joc colectiv fara cusur. Toti pentru unul si unul pentru toti. Nu toti pentru Messi sau toti pentru Cristiano Ronaldo. La Bayern si Borussia vedetele sunt ECHIPA si asta se vede.

Uitandu-ma la jocul celor doua mari echipe germane, mi-am adus aminte de fotbalul de dinainte de 1989, cand se juca mai mult din placere si mai putin pentru bani. Ma bucura victoriile lor. Fotbalul pasional a invins fotbalul comercial.

Vielen danke, Bayern Munchen und Borussia Dortmund!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s