Ave Guardiola, vae Mourinho!

 

Hei tu tinere Harry Potter, hei tu batrane Merlin! Credeati ca vrajitoriile voastre sunt inegalabile? Trebuia sa va luati bilete la meciul FC Barcelona-Real Madrid din 29 noiembrie 2010. Acolo sa vedeti lectii de magie minut cu minut, cu 11 magicieni pe teren si un magician-antrenor pe banca. Cum? Nu va vine sa credeti ca Barca a batut cu 5-0? Inseamna ca nu cunoasteti Barcelona cu adevarat. Haideti sa va zic cateva sinonime pentru echipa blau-grana: arta in fotbal, pasiune si vraja.  Jucatorii care au evoluat pe Nou Camp nu au nevoie de baghete ori potiuni. La ei, geniul e in cap si in picioare. Ca sa descrii macelul superb (scuzati oximoronul!) de pe Nou Camp si modul cum au fost umiliti asa-zisii extraterestri (mai degraba niste pamanteni banali) ai lui Real Madrid si al lor „The Special One” Mourinho (mai degraba „The Humiliated One”) trebuie sa scrii cu aceeasi daruire cu care a jucat Barcelona.

Mi-as dori sa scriu la fel de frumos cum joaca FC Barcelona.  Mi-as dori ca epitetele mele sa fie la fel de unice precum pasele lui Messi ori golurile lui Villa. Mi-as dori ca frazele mele sa fie la fel de incantatoare precum zecile de pase date minute in sir de catre Barcelona printre jaloanele madrilene pe care s-au platit in zadar sute de milioane de euro. Nu mi-as dori sa scriu precum a jucat Cristiano Ronaldo si nu mi-as dori sa am reactia… neanderthaliana si fara neuroni pe care el a avut-o fata de Guardiola. Apropo de antrenorul Barcelonei, a dovedit inca o data ca el este de fapt „The Perfect One”, in timp ce Mourinho – fostul traducator – e mai degraba „The Normal One”. FC Barcelona nu da sute de milioane pe transferuri, dar are jucatori de miliarde. Opt dintre jucatorii de baza ai Barcelonei sunt formati in pepiniera proprie, in timp ce la Madrid doar unul – Casillas – se poate lauda ca a fost format la club. Jocul ireal de real al Barcelonei arunca Play Station in derizoriu.  Atunci cand joaca FC Barcelona, placerea jocului si eficienta lui sunt la prezentul continuu. Fotbalistii blau-grana au jucat cu Real Madrid la fel de frumos cum canta Freddie Mercury si Montserrat Caballe „Barcelona”. La 4-0, jucatorii alergau si pasau intr-un ritm incredibil, de parca ar fi vrut sa dea un gol pe minut. La Barcelona, daruirea e 150%, nu 0,1% cum e in Romania. In timp ce la catalani as putea sa ma uit ore in sir, la campionatul romanesc cea mai buna solutie e sa schimbi canalul. Doua lumi teribil de diferite, ani-lumina… Barcelona e alta planeta, alta galaxie, e frumosul absolut in fotbal, Romania e hidosenia fotbalului.

Intr-adevar, FC Barcelona este mes que un club. Este o lectie de viata permanenta.  FC Barcelona e bucuria vietii si a celor care o urmaresc. Ave Guardiola, vae Mourinho!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s