De cate ori iubiti pe an?

A mai trecut un Valentine’s Day. O zi am avut senzatia ca lumea iubeste si isi aduce aminte de jumatate doar de dragul convenientelor. Cu alte cuvinte, iubim pentru ca e Valentine’s Day, facem cadou la iubit sau iubita pentru ca e Valentine’s Day, o sau il pupam pentru ca e Valentine’s Day. Adica sa ne supunem sarbatorii. Am vazut sambata sute de cupluri plimbandu-se pe Centru cu cate un trandafir (e cea mai la moda floare de Valentine’s Day) si un cadou. Dar de ce sa dam trandafiri numai pe 14 februarie? De ce sa iubim si sa sarutam cu bonus numai atunci? Cum ramane cu celelalte 364 sau 365 de zile? Atunci nu iubiti? Poate ca nu. Pentru ca in restul zilelor foarte rar vad doamne sau domnisoare cu o floare intr-o mana si iubitul sau sotul in cealalta mana. Vad in schimb mult mai des femei carand sacose, femei certate sau admonestate de consorti sau pur si simplu femei care merg langa soti din automatism, dintr-o pacatoasa obisnuinta. Din pacate, de prea multe ori uitam sa iubim, de prea multe ori uitam ca langa noi avem fiinte care merita sarutate si dezmierdate nu numai pe 14 februarie, ci de fiecare data cand simtim asta. Iubirea nu prea mai face parte din lista de prioritati zilnice. E criza economica si e criza si mai mare de sentimente exteriorizate si cultivate. Iar criza asta sentimentala tine de ani buni in toata lumea. Timpul pentru iubire e limitat. Daca ma gandesc bine, 14 februarie e pana la urma o sarbatoare parsiva si foarte comerciala. Da, foarte bine, a fost Valentine’s Day si multi si-au scos jumatatile la plimbare si eventual si la un restaurant sau la un munte, in functie de buget. Dar a ramas iubirea la fel de mare si in dimineata zilei urmatoare? Mai stiti sa iubiti? De cate ori iubiti pe an?

Reclame

3 responses to “De cate ori iubiti pe an?

  1. ……. da, eu cred ca stim sa iubim ( iar cei care nu stiu pot sa invete) ! Problema este atunci cand trebuie sa si demonstram ceea ce simtim. Cati dintre noi suntem capabili de a ne exterioriza sentimentele? Sau, in acord cu nota articolului, cat din cele 365 de zile iubim? Pentru ca unii sunt capabili 366…

  2. Nu ştiu de câte ori pe an/deceniu/secol e indicat să iubim. Dar ştiu că e bine să iubeşti şi că e şi mai bine să fii iubit. Cred că orice ocazie e bună pentru a face un cadou sau pentru a dărui o floare. Mie nu-mi plac sărbătorile de genul VD în timpul cărora parcă suntem obligaţi să iubim şi să fim mai buni. În fiecare zi putem să fim mai buni şi să iubim, dacă avem nevoie să ne spună cineva acest lucru cred că avem o problemă. Mie-mi place să dăruiesc flori şi lucruri frumoase pe neaşteptate. Cu cât e surpriza mai mare, cu atât şi mulţumirile sunt mai călduroase şi sincere.

  3. Iubesc o data, nu de doua, nu de şapte… Dar e de ajuns pentru a-mi tine inima plina! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s